Kaikki suosituimmat dieetit vertailussa

Suunnitteletko dieetin aloittamista tai tarvitsetko lisätietoja aloittamastasi dieetistä? Aluksi muistutamme, että dieettiä ei koskaan pidä ajatella rangaistuksena, vaan oikeastaan ensimmäisenä askeleena kohti terveempää ja onnellisempaa elämää. Jos haluat löytää juuri sinulle sopivan dieetin jatka lukemista ja löydät varmasti juuri sinulle sopivan dieetin!

Aloitetaan sopivan dieetin etsiminen.

Tältä sivulta löydät kattavat ohjeet siihen, kuinka pystyt tiputtamaan painoasi ja ylläpitämään saavutettuja tuloksia terveellisesti. Sivua päivitetään jatkuvasti ja sillä on kuvattu kaikki suosituimmat dieetit ja ruokavaliot, joiden joukosta löydät varmasti itsellesi ja omiin tarpeisiisi parhaiten sopivimmat. Dieettien joukossa on hyvin nopeaan painonpudotukseen tähtääviä ja vastaavasti pidempikestoiseen laihduttamiseen soveltuvia ohjeita.

Jokaisella dieetillä on myös omia vahvuuksia, mutta myös piirteitä mitkä eivät välttämättä kaikille laihduttajille sovi. Yleisesti voidaan todeta, että mitä nopeampia tuloksia dieetillä haetaan, sitä suurempia muutoksia laihduttajan tulee omiin ravintotottumuksiinsa tehdä.

Parhaat dieetit painonpudotukseen

sirt dieetti punaviini ja suklaa
Dieetit
Laihdutusopas

Sirt-Dieetti

Onko Sirt-dieetti unelmien ruokavalio, joka suosittelee punaviiniä ja suklaata? Onko se liian hyvää ollakseen totta? Ohessa on kaikki, mitä sinun tulee tietää sirt-dieetistä, sen tieteellisistä

Katso dieettiohje »
ph dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

pH Dieetti

PH-dieetissä suositaan mahdollisimman vähän käsiteltyjä ruoka-aineita. Mitä enemmän syömäämme ruokaa on käsitelty, sitä enemmän se happamoittaa elimistöämme. pH-ajattelutavan mukaan happamuus aiheuttaa mm. liikalihavuutta.

Katso dieettiohje »
Pariisilainen dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Pariisilainen Dieetti

Pariisilainen dieetti on kolmivaiheinen laihdutuskuuri, joka tavoitteena on muuttaa ruokailutottumuksia lempeästi. Dieetin kantavana perusidea on syödä säännöllisesti ja pitää annoskoot maltillisina.

Katso dieettiohje »
Paleo dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Paleodieetti

Paleodieetissä suositaan samoja ruoka-aineita, joita metsästäjä-keräilijä-kulttuurissa eläneet esi-isämme ovat oletettavasti syöneet, kuten lihaa, vihanneksia ja marjoja. Dieetissä vältetään kaikkia vilja- ja maitotuotteita, sokeria ja eineksiä.

Katso dieettiohje »
Lentoemäntädieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Lentoemäntädieetti

Lentoemäntädieetti on neljän päivän pikakuuri, joka perustuu suurimmaksi osaksi nesteenpoistoon. Painoa on mahdollista tiputtaa 2-4 kiloa. Ohjeita tulee noudattaa tarkasti.

Katso dieettiohje »
LCHQ dieetti kokemuksia
Dieetit
Laihdutusopas

LCHQ Dieetti

LCHQ on ruokavalio, joka yhdistää vähähiilihydraattisen ruokavalion ja liikunnan. Dieetin tarkoituksena on syödä korkealaatuisia ruoka-aineita ja pitää hiilihydraattien osuus energian saannista vähäisenä.

Katso dieettiohje »
VHH Dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

VHH Dieetti

Vähähiilihydraattisia dieettejä on useita erilaisia. Näille ruokavalioille yhteistä on hiilihydraattipitoisten ruokien rajoittaminen. Sallittujen ruokien listalta löytyy rasvaa ja proteiinia sisältäviä ruokia.

Katso dieettiohje »
Vegaaninen dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

VB6 Dieetti

VB6-dieetissä noudatetaan puhtaasti vegaanista ruokavaliota jokainen päivä iltakuuteen asti. Iltakuuden jälkeen saa puolestaan syödä ja juoda täysin vapaasti ilman mitään rajoitteita.

Katso dieettiohje »
South Beach dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

South Beach Dieetti

South Beach -dieetti perustuu elintarvikkeiden glykemiakuormaan. Dieetti opettaa syömään oikeanlaisia hiilihydraatteja ja rasvoja. Kolmivaiheinen dieetti sallii kaiken terveellisen ruoan.

Katso dieettiohje »
Sairaaladieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Sairaaladieetti

Sairaaladieetti on erittäin vähäkalorinen pikadieetti, jonka avulla voi pudottaa jopa 10 kiloa kahdessa viikossa. Dieetti perustuu vähähiilihydraattipitoiseen ruokavalioon.

Katso dieettiohje »
Raakaruoka dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Raakaruoka Dieetti

Raakaruokadieettiä noudattava syö pääosin vain kypsentämättömiä ja mahdollisimman vähän jalostettuja ruoka-aineita. Raakaravinnon syöjä varjelee ruuan ravintoaineita, eikä kuumenna ruokaa yli 45 asteen.

Katso dieettiohje »
lakto-ovo ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Lakto-ovo Dieetti

Lakto-ovovegetaarisessa ruokavaliossa käytetään kasvisten ja maitovalmisteiden lisäksi kananmunaa, joten eläinkunnan tuotteista ei täysin kieltäydytä. Kananmuna auttaa turvaamaan riittävän proteiinin saannin.

Katso dieettiohje »
Ketoosidieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Ketoosidieetti

Ketoosidieetillä tarkoitetaan vähähiilihydraattista ruokavaliota, jossa pyritään saamaan elimistö ketoositilaan. Ketoositilassa keho käyttää toimintaansa ylläpitävänä energialähteenä omia rasvavarastojaan.

Katso dieettiohje »
Kaalikeittodieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Kaalikeittodieetti

Kaalikeittodieetti on erittäin vähäkalorinen pikadieetti, jonka avulla voi pudottaa useita kiloja viikossa. Ohjeita tosin täytyy noudattaa orjallisesti. Dieetti kestää enintään kaksi viikkoa.

Katso dieettiohje »
Gluteeniton dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Gluteeniton Dieetti

Gluteenittomassa ruokavaliossa kaikki muu on sallittua paitsi gluteiinipitoiset viljat. Ruokavalio ei suoranaisesti ole laihduttava, mutta se saattaa tukea painonhallintaa ohjaamalla ruokailutottumuksia terveellisempiin valintoihin.

Katso dieettiohje »
ENE-Dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

ENE Dieetti

ENE-dieetissä kaikki ateriat korvataan erityisvalmisteilla. Dieetin tärkein vaatimus on riittävän niukka energiamäärä, jotta elimistö menee paastotilaan, ja alkaa käyttämään rasvavarastojaan energianlähteenä.

Katso dieettiohje »
Dukan dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

Dukan Dieetti

Dukan dieetti on nelivaiheinen, proteiinipitoinen dieetti, jossa sallitut ruoka-aineet on tarkasti määritelty. Aterioiden määrää tai annoskokoa ei ole rajoitettu. Myöskään kaloreita ei tarvitse laskea.

Katso dieettiohje »
Cambridge dieetti
Dieetit
Laihdutusopas

Cambridge Dieetti

Cambridge on kaupallinen dieetti. Se perustuu suurilta osin Cambridge-brändin alla olevien dieettikeittojen ja -pirtelöiden syömiseen sekä laihduttajan tukena olevaan Cambridge-valmentajaan.

Katso dieettiohje »
Atkinsin Dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

atkinsin dieetti

Atkinsin dieetti koostuu hyvin vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Hiilihydraattien välttelyllä tavoitellaan elimistön ketoositilaa, jossa keho siirtyy hiilihydraattien sijaan käyttämään toimintaansa ylläpitävänä energialähteenä omia rasvavarastojaan.

Katso dieettiohje »
5:2 Dieetti ruokavalio
Dieetit
Laihdutusopas

5:2 Dieetti

5:2-dieetin ideana on syödä viitenä päivänä viikossa normaalisti vanhojen ruokailutottumusten mukaisesti, ja kahtena päivänä paastotaan. Paastopäivinä ravinnonsaantia rajoitetaan rajusti.

Katso dieettiohje »
6:1 Dieetti
Dieetit
Laihdutusopas

6:1 Dieetti

6:1-dieetti on 5:2-dieetin seuraaja, jonka avulla ylläpidetään jo saavutettuja tuloksia. Ideana on syödä kuutena päivänä viikossa normaalisti ja pitää yksi paastopäivä, jolloin ravinnonsaantia rajoitetaan.

Katso dieettiohje »

Mitä dieetin valinnassa tulee huomioida?

Laihduttamisessa on aina ensisijaisen tärkeää muistaa, että vaikka ensimmäinen tavoite voi hyvinkin olla painon pudottaminen, tulosten pysyvyyden kannalta tulisi mielessä olla myös omien elintapojen tarkastelu.

Jopa pienet muutokset omissa elintavoissa saattavat saada aikaan loppuelämän kestävän tasapainon, jossa paino pysyy hallinnassa ja ihminen kokee itsensä huomattavasti aiempaa terveemmäksi.

Jos laihduttamisen jälkeen palataan vanhoihin elintapoihin, pudotetut kilot palaavat käytännössä poikkeuksetta takaisin. Näillä sivuilla pyrimme antamaan sinulle ohjeita itse painon pudottamiseen, mutta myös siihen, miten saat tuloksista pysyviä.

Dieetit tarjoaa lisää tehoa laihduttamiseen

  1. Varsinainen laihduttaminen tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että ihminen ryhtyy toimenpiteisiin, jotta hän saisi painonsa putoamaan. Osalle ihmisistä laihduttaminen osoittautuu verrattain helpoksi, toisille se on hankalampaa. Tärkeää on muistaa, että positiivinen ja tavoitteellinen asenne parantavat onnistumismahdollisuuksia huomattavasti. Käytännössä jokainen meistä pystyy niin halutessaan laihduttamaan ja saavuttamaan sellaisen painon mihin on itse tyytyväinen.

Laihduttaminen on tarpeen erityisesti silloin, kun painosta on terveydellistä haittaa kantajalleen. Painonpudotus on tärkeä apukeino esimerkiksi tyypin 2 diabeteksen, uniapnean ja monien sydänsairauksien kuten metabolisen oireyhtymän tai sen esiasteiden hoidossa.

Yleisesti voidaankin todeta, että laihduttamisella voidaan parantaa ihmisen yleistä hyvinvointia ja siten se auttaa myös taistelussa monia sairauksia vastaan.

Dietin aikana on myös tärkeä huolehtia esimerkiksi hivenaineiden saannista.

Hivenaineita kuten:

  • Mangaani
  • Kromi
  • Pii
  • Boori

Voit ostaa esimerkiksi hivenaineita myyvästä verkkoapteekista.

 

Mitä muuta kannattaa huomioida dieetin valinnassa?

Dieettiä voi pyrkiä tukemaan myös erilaisten lisäravinteiden avulla. Tällä sivulla on esitelty muutama markkinoilla olevista valmisteista. Jos haluat kokeilla omaan laihtumiseesi lisäpontta, suosittelemme kokeilemaan jotain näistä valmisteista. Itselle sopivinta on vaikea tietää etukäteen, se selviää ainoastaan kokeilemalla.

Painonpudottaminen saattaa aluksi tuntua toivottomalta tehtävältä. Voimme kuitenkin vakuuttaa, että sitä se ei ole! Joka vuosi kymmenet miljoonat ihmiset ympäri maailman onnistuvat tavoitteissaan, joten miksi et sinäkin?

Toivomme, että saat tältä sivulta itsellesi arvokasta tietoa ja pystyt avullamme saavuttamaan juuri sellaisen painon, mitä olet itsellesi aina halunnut.

Erilaiset dieetit - Miksi aloittaa dieetti?

Dieetin aloittaminen saatta olla ihmiselle tärkeä päämäärä enemmän tai vähemmän ulkonäöllisistä syistä. Painoa pudottamalla voi parantaa omaa itsetuntoaan ja sitä kautta siitä voi olla suurta apua esimerkiksi parisuhde- tai työelämässä. Vaikka ihminen alkaisi pudottaa painoaan puhtaasti ulkonäöllisistä syistä, huomaa hän usein, että parantunut vireystila onkin jopa muuttunutta ulkonäköä tärkeämpi seuraus laihtumisesta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan laihtuminen edellyttää sitä, että ihminen syö vähemmän mitä hän kuluttaa. Tässä mielessä kaikki dieetit ja ruokavaliot ovat samalla viivalla – laihtumista ei tapahdu, ellei ihminen saa ravinnostaan vähemmän energiaa kuin mitä hän kuluttaa. Joitakin ihmisiä auttaa huomattavasti niin sanottujen kalorilaskureiden käyttö.

Laskurin avulla voit helposti määrittää, kuinka paljon saat energiaa nauttimastasi ravinnosta. Netistä on löydettävissä helppokäyttöisiä laskureita, joita voit käyttää arvioidessasi omaa energiansaantiasi. Dieetin tukena kannattaa omien mahdollisuuksien mukaan käyttää myös liikuntaa. Laihduttajalle hyviä liikuntamuotoja ovat esimerkiksi uinti, kävely ja kuntosali.

Liian raju dieetti tuhoaa lihaksia

Kannattaa muistaa, että lihasmassan määrä on käytännössä suoraan yhteydessä aineenvaihduntaan, eli siihen, kuinka nopeasti keho polttaa kaloreita. Mitä vähemmän lihasmassaa on, sitä hitaampaa on aineenvaihdunta. Joidenkin tutkimusten mukaan keho alkaa käyttää lihasmassaa energianlähteenä jo 24 tuntia rajun dieetin aloittamisesta.

– Huonosti suunnitellut dieetit saavat kehon ryöväämään energiaa lihaksista. Ihminen saattaa laihtua, mutta lihasten heikentyessä myös aineenvaihdunta hidastuu.

Tästä syystä monet laihdutusyritykset epäonnistuvat.
laihdutusopas vinkki
Laihdutuopas

Laihdutusopas on koonnut tälle sivulle kokoelman suosituimmista dieeteistä, joiden osittaisena tarkoituksena on helpottaa painonhallintaa. Osa dieeteistä on hyvinkin tunnettuja osa saattaa olla vähemmän tunnettu.

Terveellisen erityisruokavalion noudattaminen auttaa usein myös painonhallinnassa.

Toivotammekin sinulle oikein tuloksellista matkaa laihduttamisen ja terveellisempien elämäntapojen tavoittelussa!