Oikean palautusjuoman valinta

Parhaat palautusjuomat testissä

Jos urheilijan tai aktiivisesti treenaavan tulisi valita yksi lisäravinne urheilun ja treenin tueksi, olisi se monelle aivan varmasti perinteinen palkkari. Mikään ei ole niin tärkeää oman kehityksen kannalta kuin oikeaoppinen ja tehokas palautuminen. Monipuolisen ruokavalion lisäksi palautusjuoma tuo kaivattuja ravintoaineita kehon tueksi silloin, kun niitä eniten tarvitaan.


Treenin jälkeen oikein syöminen on tietysti olennaisessa osassa, jotta lihakset voivat palautua ja vahvistua. Jos kuitenkin nautit tämän lisäksi laadukkaan palkkarin heti treenin jälkeen, tukee se omaa kehitystä vieläkin enemmän.

Hyvä palkkari on avain optimaaliseen palautumiseen ja moni aktiivisesti treenaava ei jätä palkkaria väliin.

Palkkari saattaa toimia myös hyvänä motivaattorina ja palkintona kovan treenin jälkeen. Kannattaa siis valita itselleen mieleinen maku, sillä parhaassa tapauksessa palkkari voi olla herkullinen mutta terveellinen välipala.

Lihas joutuu kovalle koetukselle salilla. Varsinainen kehitys tapahtuu kuitenkin salin ulkopuolella, sillä lihas kasvaa nimenomaan levossa. Jotta kaikki kova työ ei menisi hukkaan, täytyy keholle tarjota riittävästi ravintoaineita. Mitä nopeammin keho saa ravintoa treenin jälkeen, sitä nopeammin palautuminen ja kehitys voi tapahtua.

Siksi kannattaa ottaa omaan ruokavalioon laadukas palkkari, jotta nopea palautuminen pääsee vauhtiin treenin jälkeen.

Parhaat palautusjuomat vertailussa

Markkinoilla on nykyisin paljon erilaisia palkkareita. Ne vaihtelevat niin hinnaltaan kuin ominaisuuksiltaan. Varmaa kuitenkin on, että jokainen voi löytää itselleen sopivan vaihtoehdon.

Fast Muscle+ palautusjuoma

Fast Muscle+ on yksi Suomen suosituimmista palautusjuomista. Kyseessä on oikeiden ravitsemusasiantuntijoiden kehittämä palautusjuoma, joka sopii nimenomaan voimalajeja harrastaville.

Sen avulla voit varmistaa riittävän proteiinien saannin laadukkaasta lähteestä ja saada samasta paketista laadukkaita ravintoaineita, kuten kreatiinia, glutamiinia ja leusiinia. Kyseessä on siis monipuolinen ja laadukas palkkari.

Lean Recovery

Lean recovery palautusjuoma on vatsalle hellävarainen palkkari, jossa ravintoaineiden suhdanteet ovat kohdallaan. Tuote sisältää hydrolysoitua heraproteiinia ja vapaita aminohappoja sekä entsyymejä ruoansulatuksen tueksi.

Tuote on myös varsin kohtuuhintainen ja myös siksi monen treenaajan mieleen.

AftenZone

AftenZone on monen muun palkkarin tapaan yhdistelmä proteiineja ja hiilihydraatteja sekä aminohappoja optimaalisen palautumisen mahdollistamiseksi.

Kyseessä on todella monipuolinen valmiste, sillä se sisältää hydrolysoitua heraproteiini-isolaattia, yhdistelmän hiilihydraatteja, aminohappoja kuten BCAA:ta, EAA:ta ja L-glutamiinia sekä kreatiinia, mineraaleja ja probiootteja.

Ultimate recovery complex

Ultimate recovery complex sisältää monia optimaaliselle palautumiselle tärkeitä aineita kuten L-leusiinia, Creapurea ja Optipepia.

Lisäksi tuotteessa on hydrolysoitua heraproteiinia optimaalisen palautuminen takaamiseksi.

Cell tech hyper-build 30

Cell tech hyper-build on kreatiinipohjainen valmiste tarkkaan valitulla aminohappokoostumuksella.

Tämä palkkari on omiaan lisäämään suoritustehoa, lisäämään lihasmassaa ja helpottamaan palautumista. Kyseessä on todella laadukas tuote.

Mitä kannattaa huomioida palautusjuoman valinnassa?

Ensinnäkin palkkarin valinnassa kannattaa ottaa huomioon proteiinien ja hiilihydraattien suhde. Mikäli laihdutat, kannattaa valita palkkari, jossa on hiilihydraatteja kohtuullisesti.

Jos taas olet bulkkaamassa, valitse rohkeasti sellainen tuote, jossa on reilusti myös hiilareita.

Kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin ravintoaineisiin. Esimerkiksi kreatiini on yksi palautusjuoman oleellisista ainesosista, ja se on omiaan auttamaan lihasten palatumista treenin jälkeen.

Hyvä palkkari sisältää monipuolisesti erilaisia ainesosia, ja saat ne yhteen juomaan valmiiksi sekoitettuna. Monipuolisuus saattaa näkyä myös hinnassa, mutta usein se on sen arvoinen.

Tosin monet pärjäävät myös ihan perus palkkarilla mutta monipuolisuus saattaa tuoda mukanaan myös optimaalisia tuloksia.

Katso mitä palautusjuoma sisältää - Niissä on eroja

Palkkarin valinta riippuu myös tavoitteistasi. Proteiinia suositellaan jokaiselle mutta hiilarien määrää moni laihduttaja saattaa haluta säädellä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jokainen treenaaja tarvitsee myös hiilihydraatteja, eikä niitä voi jättää kokonaan pois.

Treenin jälkeen lihakset ovat kaikista vastaanottavaisimmassa tilassa, joten se on otollinen hetki täydentää omia energiavarastoja.

Nestemäisessä muodossa ne imeytyvät myös kaikista parhaiten ja treenin aikana sekä heti treenin jälkeen hiilihydraatit käytetään tehokkaasti energiavarastojen täydentämiseen sekä toisaalta palautumiseen.

Palkkareissa on eroja, joten kannattaa tarkastella niitä omien tavoitteiden perusteella, jotta voit löytää juuri itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *