Parhaat lisäravinteet laihduttamiseen

Lisäravinteet laihduttamisen tukena

Painonhallinnassa ja laihdutuksessa korostuvat etenkin terveellinen ruokavalio sekä monipuolinen ja säännöllinen liikunta. Näiden kahden merkitystä ei voi mitenkään väheksyä silloin, kun halutaan pudottaa painoa. Kuitenkin ravinnon ja liikunnan lisäksi laihdutuksessa voidaan hyödyntää myös erilaisia lisäravinteita. Niiden avulla voidaan saada näkyviä tuloksia, sillä ne tuovat kaivattua lisätehoa laihdutukseen. Laihdutuksessa on nimenomaan tärkeää kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi. Silloin kun keho on oikein ravittu, tulee laihduttamisesta huomattavasti helpompaa. Kannattaa siis ehdottomasti ottaa oma painonhallinta haltuun ja hyödyntää myös lisäravinteita osana terveellisiä elämäntapoja.

Nykyisin markkinoilla on yhä suurempi määrä erilaisia lisäravinteita. On paljon valmisteita, jotka auttavat oman elämäntaparemontin tekemisessä. Myös erilaiset nesteenpoisto- ja puhdistuskuurit voivat auttaa laihdutuksen alkuun. Kuurit ovat kuitenkin aina kuureja, mutta voivat antaa tarvittavan hyvänolon ja motivaation oman laihdutusprojektin aloittamiseen. Myös erilaiset ateriankorvikkeet ovat olleet suosiossa laihduttajien keskuudessa. Vaikka ne eivät olisikaan koko loppuelämän ratkaisu, saattavat ne tuoda kaivattuja tuloksia nopeallakin aikataululla. Ikuisuuksia pienillä kaloreilla ei kuitenkaan voi jatkaa, mutta ravintolisät kuitenkin huolehtivat, että kehosi saa laihdutuksenkin aikana kaikki tarvittavat ravintoaineet.

Näin vältytään esimerkiksi erilaisilta puutostiloilta, jotka saattaisivat muutoin vaikuttaa negatiivisesti laihduttamisen tuloksiin. Laihdutuksessa on myös tarkoitus saada nimenomaan rasva palamaan. Ei siis kannata alkaa aivan kitukuureille, sillä silloin menetetään myös arvokasta lihasmassaa. Ravintolisät voivat auttaa säilyttämään mahdollisimman paljon lihasta, ja jos samalla muistetaan liikkua, voidaan lihasmassaa jopa kasvattaa. Lihasmassa on laihduttajan parasystävä ja erilaiset proteiinivalmisteet auttavat lihaksia kasvamaan mahdollisimman monipuolisesti.

Lisäravinteilla on siis paikkansa laihdutuksessa. Arki on monilla melko kiireistä, joten kaikkia tarvittavia ravintoaineita ei välttämättä saada tavallisesta ruoasta. Tällöin lisäravinteet astuvat mukaan kuvioon. Ne toimivat laihduttamisen tukena ja tuovat lisää tehoa, vaikka laihduttamisen perusta onkin edelleen terveellisessä ruokavaliossa ja liikunnassa. Lisäravinteet tuovat laihduttajalle kuitenkin verrattoman edun suhteessa tavanomaisiin ruoka-aineisiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että terveys on aina kaikkein tärkein tekijä, ei se, kuinka tehokkaasti ja nopeasti sitä rasvaa pystytään polttamaan. Silti monilla lisäravinteilla on nimenomaan terveyttä edistäviä vaikutuksia, jotka voivat niin ikään edesauttaa laihtumista.

Laihduttaminen

Tosiaan usein sanotaan, että laihduttaminen on yksinkertaista: syö vähemmän ja kuluta enemmän. Aina ihmisten yksilölliset kehot eivät kuitenkaan toimi säännönmukaisesta ja jossakin vaiheessa laihdutusprojektia voidaan huomata, että laihtuminen hidastuu huomattavasti. Myös muut tekijät kuten nukkuminen ja stressi vaikuttavat siihen, miten kivasti se paino oikeastaan putoaa. Myös hormonit vaikuttavat laihduttamiseen, niin miehillä kuin naisilla. Myös nykyinen elämäntapamme kaiken kiireen keskellä saattaa vaikeuttaa laihtumista. Usein istumme paljon ja monesti ruokavaliossa on selkeästi korjattavaa.

Laihduttamisen ei suinkaan aina tarvitse olla pelkkää kituuttamista, kuten kovimmat dieetit vaativat. Ruokavalion korjaaminen ja liikunta antavat hyvät edellytykset onnistuneelle painonpudotukselle. Lisäksi voidaan hyödyntää erilaisia lisäravinteita, mukaan lukien lukuisat laihdutusvalmisteet, jotka antavat kaivattua tukea laihduttamiseen.

Rasvapalamaan ja lihaksia tilalle

Jokainen laihduttaja haluaa nimenomaan polttaa rasvaa. Valitettavan usein käy kuitenkin niin, että rasva pysyy ja lihakset surkastuvat. Lihakset lähtevät helposti ja rasva palaa vasta viimeisenä, jos ruokavalio on vääränlainen ja lihasmassaa aktivoivaa liikuntaa ei harrasteta. Jokainen laihduttaja haluaa siis säilyttää lihaksensa laihdutuksen aikana, sillä mitä enemmän lihasta, sitä suurempi on lepokulutus.

Laihdutuksen aikana ravinnon energiamäärää vähennetään, joten keho joutuu paikkaamaan sitä jotenkin. Keho käyttääkin energian saannin ollessa vähäisempää, kehon lihasproteiineja, glykogeenivarastojen ja rasvakudoksen lisäksi. Tämä tarkoittaa sitä, että lihasmassa helposti vähenee laihdutuksen aikana. Keho siis polttaa muutakin kuin rasvaa laihdutuksen aikana. Laihdutuksen kannalta olisi tietysti parasta, jos keho polttaisi vain rasvaa, muta yksin tämä ei ole mahdollista. Siksi lisäravinteilla saattaa olla huomattava merkitys rasvanpolttamisen kohdalla.

Lihasmassaa aktivoivan liikunnan ja proteiinipitoisen ruoan ohella, voi olla kohdallaan käyttää erilaisia proteiinivalmisteita, mikäli halutaan varmistua riittävästä proteiinin saannista. Markkinoilla on nykyään runsaasti erilaisia proteiinivalmisteita, eikä itselleen sopivan vaihtoehdon löytymisestä pitäisi olla pulaa.

Lisäravinteet rasvanpolton tehosteena

Laihduttaminen ja rasvanpolttaminen voi joskus olla haastavaa puuhaa. Tarjolla on paljon myös nimenomaan rasvanpolttoon tarkoitettuja valmisteita. Näihin kuuluvat esimerkiksi vihreäteekapselit, jotka ovat varsin luonnonmukainen keino tehostaa omaa rasvanpoltto ja aineenvaihduntaa. Tietysti kannattaa pitää mielessä, että nämä lisäravinteet eivät tee työtä puolestasi, vaan ovat laihdutuksen tukena etenkin silloin, kuin kehitys näyttää pysähtyvän.

Aina laihdutus ei ole niin yksinkertaista, kun kaloreiden laskeminen, vaan on monia muita tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa saavutettavissa oleviin tuloksiin. Siksi niin moni laihduttaja tukeutuu lisäravinteisiin jossakin vaiheessa projektiaan. Tietyt lisäravinteet tosiaan ovat omiaan tehostamaan laihtumista ja matka kohti omaa unelmavartaloa voi jatkua.

Perinteiset lisäravinteet

Laihdutuksen tukena kannattaa ehdottomasti käyttää monipuolisesti erilaisia lisäravinteita, kuten vitamiineja, mineraaleja ja proteiinivalmisteita. Kyse on etenkin kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Jos keho on kunnolla ravittu ja sillä on käytössään kaikki tarvittavat rakennusaineet, polttaa se rasvaa paljon todennäköisemmin.

Hyvillä lisäravinteilla, vitamiineilla ja hivenaineilla, voidaan myös vaikuttaa kehon hormonaaliseen toimintaan, jolloin esimerkiksi makeanhimo on mahdollista taltuttaa. Kukaan ei jaksa loputtomasti taistella makeanhimoa vastaa. Kyse saattaa siis olla jonkinlaisesta puutoksesta. Lisäravinteiden avulla voidaan tehokkaasti torjua erilaisia puutoksia, ja näin laihduttaminen helpottuu.

Rasvanpolttajat

Rasvanpolttajat ovat nimensä mukaisesti tuotteita, jotka auttavat polttamaan rasvakudosta. Koska näitä rasvanpolttajia on markkinoilla ollut jo melko pitkään paljon, niiden tehot vaihtelevat valmisteesta toiseen.

On olemassa myös niin sanottuja termogeenisiä rasvanpolttajia. Niiden teho perustuu siihen, että ne lisäävät kehon lämmöntuotanto. Näin aineenvaihdunta kiihtyy ja rasvanpoltto kehossa lisääntyy. Kannattaa kuitenkin suhtautua tällaisiin rasvanpolttajiin vain kuuriluontoisesti. Sillä ne voivat pitkällä kaavalla alkaa kuluttamaan kehoa. Kuureina ne voivat kuitenkin toimia loistavasti ja auttaa pääsemään eroon viimeisistä sitkeistä kiloista. Nämä termogeeniset rasvanpolttajat saattavat sisältää useita erilaisia ainesosia. Yleensä nämä rasvanpolttajat sisältävät useita erilaisia piristäviä ainesosia kuten kofeiinia, guaranaa, tauriinia ja ginsengiä. Myös mainittu vihreä tee sekä chili ja musta- ja cayennepippurien sanotaan kiihdyttävän elimistön lämmöntuotantoa.

Jotkut saattavat pitää näitä rasvanpoltontehostajia turhina vippaskonsteina mutta niiden tehosta on kuitenkin olemassa näyttöä. Rasvanpolttajissa on siis todistettua tehoa, mutta niiden todellinen vaikutus on kuitenkin yksilökohtaista, eikä varmaa lopputulosta ole mahdollista ennustaa. Rasvanpolttoon tarkoitettuja valmisteita on kuitenkin markkinoilla paljon, myös Suomessa, ja moni laihduttaja on saanut niistä kaivattua apua.

Laihdutusvalmisteet

Markkinoilla on myös paljon erilaisia laihdutusvalmisteita. Suomessa erilaisia valmisteita voi kokeilla huoletta, sillä kaikki tuotteet ovat käyneet läpi merkittävät laatututkimukset. Tuotteiden pitää siis olla turvallisia, minkä lisäksi niiden pitää täyttää tietyt vaatimukset, jotta niitä voidaan kutsua laihdutusvalmisteiksi. On siis erittäin suositeltavaa käyttää nimenomaan Suomen markkinoilta löytyviä valmisteita.

Monien laihdutusvalmisteiden takana on idea siitä, että valmisteet antavat sinulle kylläisyyden tunteen, jolloin voidaan helposti syödä vähemmän. Kehossa on erilaisia kylläisyyden hormoneja, kuten leptiini, jotka viestittävät aivoihin tiedon siitä, ettei enempää ruokaa kaivata ja syöminen voidaan lopettaa. Laihduttajan kannalta on myös erityisen tärkeää kuunnella näitä signaaleja ja lopettaa syöminen siinä vaiheessa, kun kylläisyys ilmenee. Lisäravinteet voivat siis auttaa kylläisyyden tunteen saavuttamista, ja tämä voi olla todella ratkaiseva osa laihduttamista.

Myös ateriakorvikkeet ovat tietynlaisia lisäravinteita: kaikki tarvittavat ravintoaineet sisältävällä keitolla, pirtelöllä tai ateriapatukalla korvataan varsinainen ateria. Niissä on kuitenkin reilusti vähemmän kaloreita. Joillekin nämä toimivat hyvin, mutta ne eivät kuitenkaan välttämättä pidä nälkää aivan toivotulla tavalla.

Paras lisäravinne laihduttamiseen

Olemme kaikki yksilöitä ja kuten mainittu laihduttaminen ei aina ole niin suoraviivainen projekti kuin voisi ensiolettamalta ajatella. On siis vaikea sanoa, mikä lopulta toimii kenellekin. Mutta se on kuitenkin varmaa, että jokainen meistä tarvitsee hyvän kattauksen vitamiineja, hivenaineita ja proteiineja kehossaan voidakseen hyvin ja pudottaakseen painoa. Joten tällaiset lisäravinteet ovat aina paikallaan.

Muiden laihdutusvalmisteiden erilaiset ainesosat vaikuttavat kehoon eri tavoin ja useista valmisteista voi oikeasti olla hyötyä rasvanpolttamisesta. Kannattaa kuitenkin tutustua valmisteeseen hyvin jo etukäteen ja jutella vaikka luontaistuotekaupan asiantuntijan kanssa tuotteen vaikutuksista ja käytöstä. Monissa tuotteissa on monia eri ainesosia, jotka vaikuttavat kehoon kokonaisvaltaisesti. Jokaisen keho reagoi kuitenkin eri tavalla, joten lopullinen totuus selviää vasta kokeilemalla.

Lisäravinteiden ohelle on hyvä pohtia omia ruokailu- ja liikuntatottumuksiaan. Rasvaa polttavat pillerit eivät koskaan korvaa terveellistä ruokavaliota ja liikuntaa, jotka ovat aina kaiken laihduttamisen ytimessä.

Katso kaikki vinkit onnistuneeseen painonhallintaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *